Scorțișoară - Cinnamomum zeylanicum
Uleiul de Scorțișoară este utilizat frecvent la prepararea apelor de gură și a gumelor de mestecat și are o istorie lungă de utilizări culinare, conferind o aromă condimentată deserturilor, aperitivelor și băuturilor calde.
Utilizat de mult timp pentru aromatizarea mâncărurilor și pentru beneficiile sale pentru sănătate în cazul uzului intern, uleiul de Scorțișoară este obținut dintr-un arbore tropical veșnic verde, care crește până la 14 metri înălțime și are scoarța, frunzele și florile extrem de parfumate. Datorită conținutului său ridicat de aldehidă cinamică, este suficientă utilizarea internă a unei singure picături pentru a obține beneficii pentru sănătate.
Utilizări
Pune o picătură de ulei esențial de Scorțișoară în apă caldă sau ceai și bea încet.
Adaugă o picătură la 100 ml de apă și folosește amestecul la gargară, pentru o curățare eficace a gurii și împrospătarea respirației.
În următoarea rețetă cu scorțișoară pe care o prepari, înlocuiește praful de scorțișoară cu ulei esențial de Scorțișoară, pentru o aromă condimentată încântătoare.
Indicații de utilizare
Difuzare: Pune trei-patru picături în difuzorul ales.
Utilizare ca aromatizant alimentar: Diluează o picătură în 125 ml de lichid.
Uz extern: Pentru masaj, amestecă 5 picături cu 10 ml de ulei cărăuș. Pentru baie, amestecă 5 picături cu 5 ml de ulei cărăuș. Pentru utilizarea ca parfum, amestecă 1 picătură cu 10 picături de ulei cărăuș.
Precauții
A se dilua înainte de utilizare. Folosiți o picătură pe zi. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Evitați contactul cu ochii și cu mucoasele.