zoom_out_map

Vetiver - Vetiveria zizanioides

41,00 $

Uleiul esențial de Vetiver are o aromă bogată, exotică și complexă, care este utilizată pe scară largă la realizarea parfumurilor. Datorită proprietăților sale calmante și de echilibrare emoțională, uleiul de Vetiver este ideal în terapiile prin masaj.

Cantitate

Vetiverul, care face parte din familia gramineelor (iarba), este cultivat din multe motive. Spre deosebire de alte tipuri de iarbă, sistemul radicular al Vetiverului crește în jos, ceea ce îl face ideal pentru prevenirea eroziunii și asigură stabilizarea solului. Poate fi aplicat pe tălpi înainte de culcare, pentru a favoriza un somn odihnitor pe timpul nopții. Când este utilizat intern, uleiul de Vetiver poate sprijini sănătatea sistemului imunitar.

Utilizări

Adaugă 1-2 picături în ceai sau alte băuturi calde pe perioada iernii, pentru a te bucura de proprietățile sale de susținere a imunității.
Folosește-l ca ulei de masaj pentru calmarea emoțiilor.
Fă o baie caldă cu câteva picături de ulei esențial de Vetiver, pentru o relaxare profundă.
Difuzează-l în combinație cu Lavandă pentru calmarea emoțiilor și reducerea stresului.
Folosește o scobitoare pentru a prelua cantitatea dorită din recipient, dacă uleiul de Vetiver este prea gros pentru a ieși din flacon. Este suficientă o cantitate mică pentru efecte excepționale.